Fel på publishme?

Jag försöker lägga upp bilder men jag får inte fram bildverktyget.. =( Publishme verkar allmänt segt, någon annan som har samma problem?

Får nog bli att gå och lägga sig tidigt i kväll.. skulle ha kollat på film egentligen men sambon var för trött =(

Den lugna dagen som försvann...

Så fram emot morgondagen. Skulle egentligen ha haft en föreläsning kl 10-12 och sedan gårr hem och softat. MEN nu ska jag till skolan en timma tidigare för att skriva rent vår gruppövning i linjär algebra. Efter föreläsningen måste jag jobba med min rituppgift, vilket jag misstänker kommer att ta en bra stund. SEN ska jag iväg och jobba. Skulle egensligen ha vart ledig, men upptäckte helt plötsligt att jag var inlagd på mertid, och eftersom jag gillar att ha pengar kan jag ju inte säga nej heller :-D. Så blev det med min lugna dag...

Gör din egen fotobok.



Ni som är lite äldre (och lite yngre också kanske…) kommer säkert ihåg hur det var innan digitalkameran kom. Att man, i stället för att bara ha alla bilder på datorn, skickade bilderna för framkallning och satte in i album. Ibland letar man ju fram de här gamla albumen och kollar i dem och visst är det roligt? Jag har länge funderat på att framkalla en del av alla digitala bilder man har, och ett kanontips som jag tänkte dela med mig av är att göra en fotobok. På http://www.fujidirekt.se/fotobok/ kan du själv ladda upp bilder och beställa precis en sådan bok som du själv vill ha. Hur smidigt som helst! Och inte behöver man oroa sig för att hårddisken ska krascha heller :-D


Söndag kväll.

Har inte bloggat sedan i torsdags typ. Och knappt då heller. Vet inte riktigt var jag ska börja, har ju nästan glömt bort hur man gör :-P. Nu är dock insparken över, så i stället för en massa plugg, jobb och festligheter kommer jag nu bara ha plugg och jobb.. eller vänta, det där lät ju tragiskt :-O, hehe, festligheterna ska ju fortsätta så klart, dock inte riktigt lika ofta (11 dagar av 14 är ju kul, men shit vad trött jag är nu!)

I morgon blir det skola först och sen jobb. Nu ska jag försöka sova. Borde egentligen plugga men känner tyvärr att matten och jag inte riktigt synkar just nu...

Godnatt!

Ska strax sticka till skolan...

För en gångs skull ska jag inte komma för sent :-D. I kväll är det dags för den efterlängtade insparkssittningen. Nu måste jag springa, i eftermiddag ska jag försöka hinna lägga upp lite bilder.

Take care!

I'm alive!

Fullt upp idag som vanligt. Dagen började med Räknestuga, kan dock inte påstå att jag förstår algebran speciellt mycket bättre än jag gjorde igår :-S. Sedan var vi på studiebesök på ett bygge, SMOT-huset som håller på att byggas här i Jönköping. Kanske kommer jag arbeta med något liknande om några år?

På eftermiddagen var det dags för badkarsrace i hamnkanalen (bilder kommer!). När jag kom hem var jag så trött så jag gick och lade mig en stund för att vila. Min planerade 15-20 minuters powernap blev två timmar!!! Därav bristen på inlägg idag... Jag har massor att skriva om men ingen tid, snart är dock insparken över och då blir det förhoppningsvis lite lugnare.

I morgon är det äntligen dags för insparkssittningen :-D

Godnatt!

Morgontrött

I dag är jag verkligen seg! Trots att jag inte drack något i går så blev det sent, och det var kallt med min "erotiska" outfit (bild kommer :-D) Ögonen svider och halsen gör ont. Funderar allvarligt på att stanna hemma i kväll, men vi får se. Nu ska jag slänga i mig lite frukost innan det bär iväg till skolan och föreläsning i linjär algebra...




Smörgås med ost, skinka och fetaost.

Nattligt

Nyss hemkommen från nattuppdraget. Fötterna värker. Försöker blogga mer i morgon...

Städtanten

De flesta människor blir överlyckliga av att få en riktigt lång och härlig sovmorgon. Jag hade tre möjligheter;

1: Vad de flesta säkert hade gjort, nämligen sovit så länge som möjligt

2: Vad jag borde ha gjort, nämligen powerwalkat runt Rocksjön

3: Vad jag gjorde, gick upp och städade i badrummet :-O

Nu måste jag hoppa in i duschen. I dag blir det skola först, sedan jobb och sedan eventuellt nattuppdrag i kväll. Funderar dock på att hoppa kvällens aktivitet och vara hemma och vila i stället. Känner mig fortfarande seg efter helgen :-S

Dags att gå och lägga sig.

Som tur är har jag sovmorgon i morgon, börjar inte förrän 11 =). Funderar på att gå upp tidigare och städa lite grann eftersom det ser rätt ledsamt ut här i lägenheten just nu... Sambon är hemma också vilket är skönt. Jag sover inte alls lika bra när han inte är hemma =(.


Håller på att greja med designen..

... så ni vet.. Ifall det ser konstigt ut. Jag är inte så vass på det här med design så om någon har tips på var man kan hitta gratis/billiga bloggdesigner så skriv en liten kommentar om det så blir jag jätteglad! Vad tycker ni om min nya header förresten? Snart kommer älsklingen hem =)

Matilda gillar/ogillar









Inspark. Massa kul grejer för att man ska lära känna sin nya klass.











Förkylning. När man måste snyta sig för artonde gången på en halvtimma är man rätt sur..


Bara två dagar kvar...


Katshing, katshing! På tisdag är det äntligen den 25:e :-D

Saknar min älskling

Vill att han ska komma hem nu :-(






Här kommer lite bilder...



Badande klasskompisar under stadsvandringen. Brrr.. Vättern är kall. Jag badade i en fontän i stället :-D




Mellanfest på Epidimien




Häfv på APT




I går

Söndagsseg

I går var det fullt ös som vanligt :-D. Kvällen började med "dônk"-brännboll på stranden. Sedan hade vi förfest i Munksjöparken tillsammans med faddrarna och sedan gick alla till Kåren. Kvällen avslutades med efterfest. Som ni säkert förstår är jag ganska seg idag :-S. Tänkte gå ner till pizzerian och handla frukost/lunch i form av pizza om en stund :-D

Insparken tär på en...

  • Jag är fruktansvärt trött
  • Min hals känns som sandpapper
  • Jag nyser och hostar hela tiden
  • Min lägenhet ser ut som "jag vet inte vad"
  • Ögonen svider
  • Plånboken är oroande tom
En del av mig skulle bara vilja göra en massa te, köpa lite snacks och lägga sig under en filt och kolla på film hela kvällen.

Den delen förtränger jag. Inspark är hur kul som helst och lätt värt att man får lite krämpor. Nu ska jag försöka sova en liten stund innan det bär iväg till Vätterstranden för den (ö?)kända "Dônk"-brännbollen.

C ya!

Kameror och vatten är inte så bra kompisar..

.. därför tog jag inga bilder igår på SWE. Jag har dock lånat några från Jnytt.se



Discodans i vågbassängen




Maaassaaa folk..




Skumt :-D




Dance like crazy



Off to work!

Är rätt seg efter gårdagens fest (som var jätterolig, för övrigt). Just nu går jag på energi från batterier jag inte ens visste att jag hade... I dag blir det jobb först, sedan brännboll på stranden och sedan kåren antar jag. Take care!

Hej bloggen!

Sjukt dåligt med uppdateringar de senaste dagarna, sorry. Det blir bättre när insparken är över, promise!  I går var jag inte hemma på hela dagen. Hela förmiddagen hade vi lektioner, sedan var vi på en jättebra föreläsning om RMI (Rätt Mental Inställning) med en föreläsare som hette Mikael Södermalm. Om ni någon gång får chansen att gå på en av hans föreläsningar så gör det. Den var kanon! På eftermiddagen var vi på stadsvandring med en massa uppdrag. Jag badade i en fontän med kläderna på, bland annat =). På kvällen var det fullt ös på Kåren som vanligt.

I kväll är det dags för Nordens största poolparty, Student Water Event. Kommer att bli hur kul som helst! Ska strax iväg dit. Ska bara sga ett snabbt hejdå till älsklingen innan han försvinner iväg till Ronneby över helgen.

År hemskt ledsen för den bristande uppdateringen som sagt. Men lämna mig inte, det blir snart bättre!

Ha en kanonkväll allihopa =)


Bye!

Redo



Dagens outfit. Overall is the shit :-D




Rejäl frukost.

Nu ska jag iväg. Önska mig lycka till!

I morgon börjar allvaret

Klockan åtta startar dagen med Samhällsplanering, Ritteknik och sedan Linjär Algebra. Det kommer att bli  roligt. Men ovant. Jag misstänker att det kommer att ta några dagar att vänja sig vid at studera igen.

Nu måste jag sova. Morgondagen kan bli lång...
Godnatt!

Limmar



Grejar med overallen




Har limmat på de första (och viktigaste) märkena. Har några märken kvar att limma fast.




Tur att jag har köpt en stor limtub.




Vem som helst får skriva på din overall. Förutom du själv...

Filmtips








Lugn kväll

I kväll blir det lugnt. Det är troligtvis en hel del folk från klassen som ska förfesta ihop och sedan dra till Kåren. Känner dock att jag behöver ta det lugnt i kväll. Dessutom har vi ingen mat hemma så jag måsta handla :-S. Därför blir det myskväll med älsklingen i stället för party party.




Börjar jag bli gammal?

I går var det fullt upp. Dagen började klockan åtta med informationsmöte och rundvandring på skolan. Nu i efterhand kan jag säga att dessa två var ganska onödiga att gå på för mig. Det mesta av den informationen vi fick hade jag redan läst på hemsidan och eftersom jag har obefintligt lokalsinne kommer det ändå ta ett halvår innan jag lär mig att hitta :-S. Efter att ha fått info på skolan på förmiddagen gick vi med faddrarna till Vätterstranden för overallcermoni. Jag var dock tvungen att åka och jobba vid halv tre så jag fick ingen overall, som tur är hjälpte min snälla klasskompis mig och tog min overall. Efter at jag hade slutat jobba bar det direkt iväg till Kåren för Caps (studentlek med kaptyler som går ut på en massa saker... men mest att få folk att dricka en massa...). Sedan hade vi en så kallad "mellanfest", i studentvärlden räcker det inte med förfest och efterfest. Kvällen avslutades på Kåren med party, party...

I dag är jag helt slut. Skulle egentligen varit i skolan vid halv nio i morse men jag orkade verkligen inte... Med tanke på att den infon vi fick igår kändes ganska överflödig så chansar jag på att det var liknande idag. Ska dock iväg på sk Akademisk Introduktion senare, en stund i alla fall. Måste jobba idag igen.




Massa studenter på stranden




Studenter och klädstreck




På Akademien (Studentkåren)




Dansgolv




En glad pedagog




Klasskompis Molle


Nu ska jag hoppa in i duschen så jag hinner till den där introduktionen =)

Bilder från gårdagen.



Faddrar




Förfest i Munksjöparken




Folk står samlade runt "donken"




Välkomstmiddag




Fadder


I går var en härlig dag! I kväll blir det mer festade på Kåren. Förhoppningsvis får jag även min overall som jag inte kunde hämta ut idag på overallcermonin eftersom jag var tvungen att jobba. Funderar på att skippa förmiddagens information för att kunna sova ut lite :-)

God morgon!

Lite småtrött idag. Sen kväll och tidig morgon brukar ha det resultatet, men kul var det igår! Bilder kommer =)

I går blev det lite dåligt med inlägg. Kan eventuellt bli så någon/några dagar nu inder insparken när man är som mest uppbokad. I dag blir det också fullt upp. Klockan åtta börjar skoldagen med informationsföreläsning. Sedan blir det insparksaktiviteter. Efter det ska jag jobba. Och sedan börjar kvällens äventyr :-D




Bråttom bråttom..

Förfest med faddrarna i munksjöparken om en kvart. Måste stressa! Bloggar mer i morgon. Ska försöka ta mycket bilder i kväll :-D

Fösta skoldagen...

Eller, nja, egentligen är det bara upprop och insparksaktiviteter idag, men ändå :-D. Är inte speciellt nervös, mest orolig för att inte hitta och komma för sent :-S




Dagens frukost: Smörgås med skinka och ägg samt äpple.




First day-outfit: 80-talsinspirerat linne från H&M, jeansleggings från VILA och skor från Din Sko.

Nu måste jag rusa!

Tack och lov för diskmaskin!

Några av Davids kompisar har varit här över helgen, det vill säga öl, pizza, chips och en massa skräp. Jag fasade verkligen för at ta tag i städningen, det visade sig dock att när jag hade ställt in det smutsiga i diskmaskinen var det inte så mycket kvar. Jag har verkligen inte ingrat en sekund att vi lade 5000:- på en diskmaskin i våras, Värt varenda krona!

Nu ska jag lägga mig. Big day tomorrow!



Yesterday,

Vill du ha fler besökare till din blogg?



Det finns en massa olika sätt att få fler besökare till sin blogg. Det viktigaste är så klart att vara en aktiv bloggare och en aktiv läsare (om man kommenterar någons blogg brukar ju den personen besöka din blogg, såvida du inte spammar så klart!)

Jag har nyligen testat två bra "trafik"-sajter som jag kan rekommendera;

Den första är Mer-Trafik och fungerar jättebra. Du får en länk som du ska lägga in som startsida i din webbläsare, och varje gång du öppnar din webbläsare länkas du till en ny blogg. För var 3:e blogg du besöker får du 2 nya besökare till din egen blogg. På Mer-Trafik får du två fördelar. Det självklara är ju att du får mer besökare till din blogg. Den andra fördelen är att du kommer i kontakt med nya bloggar som du kanske inte skulle hittat annars.

Den andra sidan heter Viraltrafik och fungerar lite annorlunda. För att bli medlem måste du följa 7 länkar och sedan fylla i en kod som visas efter 60 sek. Den första är en sponsorsida, den andra är den hemsida/blogg som har tipsat dig om sajten. Sedan kommer ytterligare 5 länkar du ska följa. Efter det går det ut på att värva nya medlemmar. Ju fler du värvar, dess då fler kommer att få din blogg som länk för att bli medlem.

Lycka till =)

Nya höstkläder



I dag har jag beställt kläder från H&M som ni ser på bilden ovan. Känner att jag behöver lite nya höstkläder eftersom jag knappt köpte något nytt förra året då jag sparade till vår Thailandsresa. I vanliga fall tenderar jag att vänta för länge med att beställa ur H&M:s höstkatalog. Jag menar, hur lockande är det att köpa höst- och vinterkläder mitt i sommaren? Och eftersom jag och resten av svenska folket tydligen har samma smak är alltid de kläder jag tycker bäst om slut. Den här gången fanns dock allt jag ville ha =)

Tillbaka till skolbänken



I morgon börjar jag plugga. Jag tror faktiskt inte att jag verkligen kommer att fatta det förrän jag sitter på uppropet. Trots att jag har sökt, fått svar, tackat ja, fått papper, registrerat mig och sagt upp mig från jobbet (för att bli återanställd på 25% som tur är). När man har haft samma rutin i flera år är hjärnan liksom inställd på att man ska fortsätta göra som man gjort innan, så fast än jag vet att jag ska på upprop i morgon vid elvatiden så tänker hjärnan saker i stil med "undrar hur länge jag jobbar i morgon" eller "undrar vad de kommer ta upp på mötet i morgon". Knäppt! Men fantastiskt kul ska det bli. Känns underbart att äntligen ha tagit ett nytt steg i livet. Ser ni fram emot skolstarten?

Hungrig

Jag vill äta nu :-S. En flottig kebabpizza skulle inte sitta fel...

Att längta bort

Jag längar bort mer än hem ibland. Jag skulle vilja göra en riktig långresa. Resa runt med mitt liv i en ryggsäck, vakna på nya ställen varje vecka, sitta på skumpiga bussar eller långsamma tåg på väg mot en ny destination. Jag vet dock inte hur jag ska få ihop det med resten av mitt liv, med pojkvän, lägenhet, plugg och jobb. Någon som har nåt tips? Nu ska jag sätta mig och kolla på Packat&Klart på SVT Play.
























Uppe alldeles för tidigt...

...Känns det som. Sitter och väntar på att få frukost. Bloggar mer senare, när jag vaknat =)

Gråtande kvinnor och p-piller

Jag och Martina pratade lite om P-piller igår. Om att många kvinnor inte mår så bra av P-piller, känner sig ledsna och deprimerade. Dagen efter läser jag i AB att kvinnor i genomsnitt gråter 16 månader (!) av sitt liv, eller i snitt 25 minuter per dag. Jag tror definitivt att det kan stämma. Jag slutade med p-piller för ca ett år sedan, men innan dess kunde jag vara fruktansvärt ledsen. Ofta. Och i ofta också helt utan orsak. Jag kunde gråta en hel dag. Jag fattade till slut, som tur är, vad som var den verkliga orsaken till mina problem, men jag tror inte alla gör den kopplingen. Det tog i alla fall lång tid innan någon på ungdomsmottagningen föreslog något annat för mig än "en ny sort". Kanske skulle statistiken visa något annat om problemet togs på större allvar?



http://www.aftonbladet.se/wendela/article5642756.ab

Gårdagens fynd.



Jag och Martina tog en liten sväng på A6. Martina skulle köpa en kofta och jag skulle inte köpa något. Det slutade med att Martina köpte två koftor och en klänning och jag köpte en tunika på Vila. Bilden vart lite dålig tyvärr eftersom jag råkade glömma kameran och fick fota med mobilen i stället (köp inte en Walkman-telefon om du vill kunna fota med telefonen. Min har inte ens autofokus!).

Lördag

God morgon! I dag blir det jobb. Resten av dagen är oplanerad än så länge.. risken blir väl att jag sitter hemma med David och hans lumparpolare som är och hälsar på över helgen. Vet inte exakt hur sugen jag är på att sitta hemma och lyssna på en massa prat om KSP och Kapten Rang...

Sista "riktiga" dagen på jobbet avklarad...

..i morgon är det lördag. Lördagar räknas liksom inte riktigt, och nästa vecka börjar jag på 25%. Känns helt underbart! Hejdå sura kunder och sega dagar framför datorn. Hej föreläsningar, kursböcker, overaller, taskigt med pengar och CSN. Okej, de två sista kanske inte är några höjdare, men i alla fall. Härligt!

Nu ska jag iväg och träffa Martina, en gammal barndomskompis som jag inte träffat på ett år minst. Ska bli jättetrevligt. Solen skiner!



Vill ha.



Ge mig!

Skyllde på katten

För ett halvår sedan satte jag mig framför datorn och upptäckte att min status på FB hade uppdaterats. Det som stod var något i stil med jdjjklööööööööööösanjkölösaaaaaaaaanklsdöa, och den uppenbarligen tycket att min status borde uppdateras var min katt. Kattskrället hade alltså gått/lagt sig på datorn och på så sätt lyckets uppdatera min status!

Det finns dock gränser för vad en katt klarar av, vilket en person med normal intelligens bör fatta. Blev därför helt ställd när jag lästa artikeln om en man som för att slippa undan straff för att han laddat ner barnpornografi skyllde på katten! Det ända som är mer korkat än det är väl att han laddade ner bornporr från början (jävla idiot).

http://aftonbladet.se/nyheter/article5640759.ab

@ my place



Vardagsrum




Detalj, vardagsrum




Kök




Mer kök




Detalj, kök.




Hyllan i badrummet.




Detalj sovrum.

Jag har börjat smyga fram några av lyktorna jag hittade. Ställer fram några i taget och hoppas på att David inte ska märka allt för mycket :-)

Nu sova.

Två klara...







Bara det värsta kvar... :-S



När jag är klar ska jag definitivt belöna mig djälv med pizza...

I kväll ska jag...

...städa, fota, blogga, äta pizza och kolla på True Blood tänkte jag. David är på jobbet och flyttar möbler, så jag har lägenheten för mig själv.



Ha så kul i kväll så hörs vi senare!

Nya ideal?

Nu gäller tydligen den (nya?) sexiga "S-kurvan" enligt AB. Jag tycker att det har varit tal om det länge. Om ett nytt ideal. Ett ideal som påminner om hur kroppen faktiskt vanligtvis ser ut. Men som sagt, det har varit tal om det länge, och fortfarande är de flesta skådespelare, artister och modeller smala, på gränsen till anorektiska. Tyvärr. Men man kan ju alltid hoppas. Hoppas, hoppas. För att det ska bli så krävs ju så klart att det inte stannar vid en artikel på AB:s webbplats....

Det var en annan kyla i luften idag...

Det märks att hösten börjar närma sig. Man känner det i luften på morgonen. Luften käns friskare, men också kyligare. Tiden rusar iväg. Det känns som att man nyss gick på semester, hela sommaren väntade. Sol, bad och ljusa nätter. Men hösten kan också vara härlig. Jag ska ju börja skolan, så för mig står höstluften verkligen för nystart. Ingen höstångest än så länge =)


Puh!

Har äntligen skruvat färdigt. Det blev precis som jag hade tänkt mig. Nästan ännu finare. Bild kommer i morgon.

Godnatt!

Vad snabbt kvällen går.

Speciellt när man jobbar fram till klockan sju. Man kommer hem, och helt plötsligt är klockan över nio! Jag hoppas på att hinna skruva ihop hyllan innan jag går och lägger mig, men vi får se... Bilder kommer så fort jag är klar. I morgon slutar jag i alla fall tidigt så då blir det mycket bloggande.

Nu blir det kvällsmat =)

Fixa badrummet, äntligen =)

I kväll kommer mamma och Mike hem till oss för att hjälpa oss att sätta upp en duschstång i badrummet. De var här redan igår, men det visade sig ju att den duschdraperistången jag hade köpt var lite för lång för mitt lilla badrum... så klart ;-P Matilda handlar först och tänker sen...

Nu kommer det hur som helst bli kanonfint i badrummet. I stället för att duscha i halva rummet (jag har sån där rak duschdraperistång som man "spänner upp" mellan två väggar) ska jag ny ha en mindre fyrkantig duschhörna och sätta upp den snygga hyllan som jag fick av min syster i julklapp.



Passar med min tvättställshylla




Kommer nog bli jättefint =)

Sovmorgon.

Skönt att få sova lite längre för en gångs skull...



Dagens frukost bestående av fil med körsbär, blåbär, banan och speltmüsli samt ett kokt ägg.

Nu måste jag rusa till jobbet!!

Någon som läst denna omtalade bok?



Det har varit mycket snack om "Hypnotisören". Nu har det ju tydligen avslöjats vilka som står bakom pseudonymen Kepler. Frågan är ju om boken är så bra, eller om det är hemlighetsmakeriet och smusslandet bakom den som givit den så mycket publicitet. Jag är jättenyfiken på att läsa den i alla fall! Längesedan man läste en riktigt spännande deckare... Är den någon som har läst den?

Kvällen

Känns skönt att vara hemma från jobbet äntligen. Arbetsdagen känns rätt lång om man jobbar från 8-18 :-D. Nu blir det soft kväll. Funderar på att kolla på "Stolthet och Fördom" som går på TV i kväll. Måste kärna ur helgens körsbär också innan jag fryser in dem. Härligt att ha och plocka upp och äta sedan i vinter!





I kväll gör jag en enkel sallad med skivade morötter, paprika, majs, lök, gurka, och körsbärstomat. Toppar med lite soltorkade tomater och ICA:s salladsmix med nötter och kryddor. Till äter jag en god skinka.

Hinner inte!

När ska man hinna blogga?? =(=(=(
Jobb, jobb, jobb och jobb. Och så hem. Handla, fixa, mata katterna, laga mat, massa, massa.

Förhoppningsvis blir det lite mer tid över när jag börjar plugga... Kanske.

Laga lasagne



Kanongod lasagne som är smidig att göra =)




Börja med att hacka en gul lök och riva två morötter.




Fräs lök och morot mjuka i en gryta.




Tillsätt köttfärs, ungefär 800 gram - 1 kg, och bryn allt tillsammans.
Salta och peppra (jag använder vitlökspeppar som är väldigt gott)




Blanda i 1 pkt (4-500 gram) krossade tomater och 1-2 dl rödvin. Låt koka lääänge. Minst en halvtimma, gärna längre. Detta gör att smakerna kommer fram ordentligt och att såsen blir krämig. När såsen har kokat färdigt kan du tillsätta örtkryddor (typ basilika/oregano/vad man gillar). Ett annat tips för att få god smak är att ersätta saltet med en buljongtärning.




När färsen är klar varvar du färs/lasagneplattor/ostsås (färdig, typ Kelda)/plattor/färs, ja ni fattar. Avsluta med ostsås och ett lager riven ost. In i ugnen, 225°, ca 20 min. Känn med en sticka när osten har smält och blivit gyllenbrun för att säkra att pastan blivit mjuk.




Färdigt! Enkelt eller hur?

Lycka till!

Gäsp!

Har varit trött hela dagen. I morgon blir det upp tidigt igen. Dags att sova nu tror jag.

Godnatt!

Ett hett tips till alla glasögon/linsormar...

Om ni ska ta ut linserna på kvällen och är lite småslarviga och tankspridda som jag, leta fram glasögonen innan ni tar ut linserna! Det är ganska jobbigt att sedan springa runt halvblind i lägenheten och leta efter glasögonen som man har lyckats förlägga på något oförklarligt ställe (jag gjorde inte alls precis så nyss... hrm).




Glasögonorm...

Elefanter, del 2

Jag lovade ju innan att jag skulle lägga upp lite bilder från när vi red elefant i Thailand,




Elefanterna förbereder sig genom att äta ordentligt.




David tar plats




Hej lilla stora elefanten.




David leker "mahout" och styr elefanten.




Gick inte alls lite bra när jag skulle göra samma sak. Elefanten ville helst stå still och äta...




Den här bilden är inte så bra, men det är i alla fall jag som badar med elefanten.




När vi hade badat färdigt fick David åka elefant tillbaka till lägret. Jag fick gå =(




Avslutade med kokosnöt.

Elefanter

När jag och David var i Thailand för sisådär ett halvår sedan. En av de häftigaste sakerna vi gjorde var att rida elefant. Jag älskar elefanter, de är intelligenta och mycket fascinerande djur. Det stället där vi var och red elefant var ett av de "bra" ställena som finns i Thailand. Lägret ligger på ön Ko Chang, mitt i djungeln, och elefanterna behandlas väl. Tyvärr finns det ochså elefanter i Thailand som inte har det så bra. Bland annat så gick folk runt med elefanter mitt i Bangkok och tog betalt av folk som ville mata den stackars elefanten. Sådant tycker jag är så hemskt att jag bara vill gråta.

Jag ska lägga upp lite bilder i kväll från vår elefant-tur.
Apropå den här artikeln.


Det finns pizza...



...och så finns det kebabpizza med extra kebabsås och pommes.

Godnatt!

Sunny Sunday



Började dagen med Alboga Kvarndag tillsammans med pappa och Birgitta




Sedan softa hemma i trädgården hos mamma




Barfota utan strumpor och skor




Plockade körsbär




Nästan som Barnen i Bullerbyn =)

Ha en trevlig kväll =)



I den härliga sommarvärmen kör jag på klänning från Gina Tricot och skor från Marie P




Blixt, blixt.

Tre bilder från min dag



Dagens IKEA-fångst. Inte så mycket som jag trodde =)




Åt på Donken. Testade deras "Italien"-burgare.




Ny mascara. Min favvo.

Underbara sommar!

Jag tror inte det har vart så här underbart väder sedan vi var på P&L i juni.. Känns som hemskt slöseri att springa runt i affärer en sån här dag. Det lär ju inte vara särskillt mycket folk i alla fall :-D. Ska nog försöka övertala David och Nathalie att stranden är ett bättre alternativ för den här eftermiddagen.

Nu skulle jag egentligen lagt upp en bild på mig själv men min kamera vill inte riktig vara med idag. Bilder kommer senare i eftermiddag.

Lördag =)

I dag blir det jobb först fram till klockan tre. Sedan ska jag, David och Davids lillasyster Nathalie göra IKEA osäkert. IKEA är farligt för mig. Det är precis som ICA MAXI eller klädaffärer, man tenderar att komma ut med betydligt mer saker än man hade planerat...

I kväll blir det eventuellt klassträff med min gamla gymnasieklass. Verkar dock som att rätt många inte kommer att dyka upp, så vi får väl se om det blir något.

Nu ska jag jobba, men först lite frukost..;



Heja härlig helgfrukost :-D
Bloggar mer senare.

En bra dag.

I dag har vart en bra dag. Det känns som att jag verkligen hunnit med en massa, jobbat (så klart =), städat&fixat (för ovanlighetens skull), kollat film och ätit tacos med älsklingen, hunnit med några ordentliga blogginlägg, till och med vattnat blommorna (!).

Nu ska vi sova. Jobb i morgon igen. Övertid som tur är = extra pengar:-D

Natti!

Weii!!!



Nu finns ingen återvändo :-D

Handlat inför kvällen.



När jag är på ICA lyckas jag alltid handla mycket mer än jag tänkt från början...




Dagens fångst




Hi there =)

Något som är irriterande...

Jag är ganska ny i bloggvärlden, både som läsare och skrivare. En grej som jag har upptäckt, och som verkligen är fruktansvärt irriterande, är bloggare som kollar vilka ord som är mest eftersökta på till exempel Bloggportalen och sedan skriver ett helt meningslöst inlägg som inkluderar alla dessa ord, bara för att få fler besökare till sin blogg. Jag menar, om man söker på någon specifik bloggare (ska inte ta upp något specifikt exempel, då blir jag ju som "dom" :-P) gör man väl det för att man vill läsa just den bloggen och inte för att man vill läsa 40 andra bloggar som skriver om typ "veckans topp 10 bloggare" eller "vad jag tycker om olika kända bloggare". Jag förstår så klart att man som bloggare vill ha mer läsare, men det finns väl andra sätt? Ingen bloggläsare går väl in och kollar på en sådan blogg mer än en gång? Eller?



 

???


Dags för nystart?

Om ca en halvtimma infaller ett historiskt klockslag. Kl 12:34:56 7/8-09. Enligt AB anser numerologer att detta är ett perfekt tillfälle till en nystart. Att vända negativa tankar mot positiva, att komma i balans med sig själv.

Frågan är varför man ska vänta på ett speciellt klockslag. Att starta på nytt, att vända sitt liv på rätt väg, är något man kan göra när som helst. Det handlar bara om att bestämma sig. Jag var tidigare en person som såg det mesta i svart. Jag har dock insett att livet blir vad man gör det till. Om man tänker negativa och dåliga tankar om allting så blir det verkligen så. Om man försöker se livet från den ljusa sidan så blir det ljusare. Inte perfekt så klart, men definitivt bättre.

Ha det!

Äntligen fredag!



Härligt solsken och blå himmel




Frukost med kokt ägg och fil med banan och plommon.

Dessutom kort arbetsdag idag, kan det bli bättre?

Vackra ögonfransar



I helgen var jag och köpte ögonfransfärg. Tillverkaren kallar det för en "40-dagars marcara", vilket inte stämmer så klart, en färg kan ju aldrig böja fransarna och ge dem volym på samma sätt som en mascara. För mig kändes det dock som ett bra alternativ eftersom mina ögin kliar om jag använder mascara varje dag.




Jag blev ganska nöjd faktiskt. Som att måla ögonfransarna med en rätt så gammal och torr mascara ungefär. Definitivt ett bra alternativ om man inte kan/orkar sminka sig varje dag. Man kan ju naturligtvis även göra det på salong, det blir väl lite bättre, men det kostar ju en hel del mer...

Nu tänker jag gå och lägga mig. Har sovmorgon, men jag tänkte försöka orka upp och städa iordning lite i lägenheten inför helgen.'

Godnatt!

Bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/919071/veramatilda?claim=kv9xj6pdm6j">Följ min blogg med bloglovin</a>

Beach 09



En hel del folk hade samlats på stranden.




Jag badade! Bildbevis :-D

Badprocessen.

Jag tycker om att bada i Vättern på sommaren. Problemet är att det ofta är isande kallt och att bada känns ungefär som att gå in i en frys. Därför måste följande steg gås igenom:
  1. Fötterna. Man går i ca en halvmeter, skriker lite för att det är så kallt, och springer upp på stranden igen
  2. Benen. Efter att ha stått på stranden en stund går man, med ett litet steg i taget, ut i vattnet tills det når knäna. Därefter måste man stå still en ganska lång stund innan det är dags för nästa steg.
  3. Låren. Som tusen nålar når vattnet allt längre upp på låren ju längre ut man går. Man skriker till när en ondskefull våg blöter ner rumpan utan att man är beredd.
  4. Armarna. Man står böjd och doppar armarna i vattnet. Noggrann med att inte blöta ner magen
  5. Magen. Den värsta delen. Man blöter ner den lite med fingrarna först och böjer sig sedan försiktigt ner i vattnet för att snabbt resa sig igen när magen blir blöt.
Då de första fem stegen har gåtts igenom (man har vanligtvis varit ca en halvtimma i vattnet då), doppar man sig blixtsnabbt. De riktigt modiga (som min syster) tar fem simtag i det kalla vattnet.  Sedan går man snabbt upp.

Eller också kan man på äkta "grabbmanér" rusa rakt ner och doppa sig med ett vrål, utan att ens känna på vattnet, och sedan rusa tillbaka upp, med ett ännu större vrål, för att det var så satans kallt.

Hur gör ni?

Off to the beach!



Äntligen hemma från jobbet! Eftersom det helt plötsligt har blivit värmebölja bär det av till stranden med Ester. Jag misstänker dock att Vättern kommer att vara ganska kall...

Morgontrött...

Det blev inte så sent igår. Är dock rätt trött idag i vilket fall :-D, känns som att man skulle vilja ha en lång sovmorgon och inte börja tidigt...

I dag slutar jag i alla fall skapligt tidigt så i kväll blir det bloggande :-D. Nu ska jag sticka till jobbet!

Snart redo för kvällens äventyr!



I kväll blir det tjejkväll med några jobbarkompisar! Ska strax dit, bara käka en bit och låta håret torka först.

Ha det!

Ojojoj..

Det blev dåligt med bloggande igår... och i dag med verkar det som. Ska försöka hinna med när jag kommer hem =)

Blåbär =)



Hmm.. Ska jag använda mina blåbär till detta?

Bild från http://www.alltommat.se

Morning



Hellu! Redo för ännu en dag på jobbet...




Frukost med fil, blåbär från söndagens plockning, banan och lite honung. Yummie!

Fantasi, TV4?



Sitter och surfar med TV:n på i bakgrunden. TV4 visar Beck-film för typ 100:e gången i ordningen. Jag fattar inte! Borde inte hela svenska folket ha sett alla filmerna nu? Dags att visa något nytt???

Tror jag smyger och lägger mig nu. Mysa en stund med älsklingen =). I morgon blir det jobb och sedan hem och hälsa på min far och hans fru.

Natti =)

Hungrig...

Vad ska man äta i kväll då?

  • Blåbär med fil?
  • Varma koppen?
  • Steka ett ägg?
  • En banan?
  • Något annat?

Eller ska man helt enkelt strunta i att äta bara för att man inte kan bestämma sig?

Dilemma!

Tankar om hösten.

Jag har aldrig varit förtjust i hösten. Mörkret som kommer smygande allt tidigare på eftermiddagarna. Kylan som blir allt mer bitande. Vinden. Regnet. Jag har alltid älskat, och älskar fortfarande de varma, ljusa, vår- och sommarmånaderna. Ändå kommer jag på mig själv med att längta en smula till hösten. Inte vinden, regnet och kylan, men färgerna och luften. Höstdofterna. Att tända myslampor och ljus. Att sitta inne och krypa ihop under en filt med en bok och en kopp te när vinden viner och regnet piskar utanför. Vad tycker ni?




Bild från http://bilder.alltinggratis.se




En höstbild från Huskvarna




Bild från http://www.wallpapers.cz




Röda jordgubbsblad.

Seg!

Sov fram till halv två idag! Har inte sovit så länge sedan jag var fjorton eller något liknande. Jag tror min kropp behövde det efter veckans jobbande, gårdagens flyttande och kvällens party. Känner mig ganska seg nu, dock! Nu blir det bakiskebab! I kväll ska jag plocka blåbär tillsammans med mamma =)

To Skåne and back



Fikapaus. Som när man var liten =)




I lingonskogen




Vill man bo i..?




I detta hus kommer lillasyster bo.





Min mor




På hemvägen hittade jag denna artikel i Klick!. Lite kul när man jobbar på Elgiganten =)

Nu ska jag fixa i ordning mig inför kvällen. Kanske vila en stund först bara =)

Mobilt inlägg =)

Befinner mig just nu i en bil. På väg hem från skåne dit min syster ska flytta. Det verkar ju som att bloggverktyget fungerar från mobilen i alla fall. Bloggar mer när jag kommer hem!




Blogg listad på Bloggtoppen.se
Vardagsbetraktelser bloggar
bloggstarts Topplista
Startblogg.se

RSS 2.0