En kväll på landet



Från ett köksfönster




Cherry-berry




En katt vill in




Läskigt...




Ljusmys




Ester och Hanna




Jag fick vin i present från mammas och Mikes resa till Tyskland




Sedan åt vi gott och drack vin i deras fina kök.


Godnatt!

Simply Breakfast

Har hittat till denna fina blogg. Helt underbar!
Länken kommer från en annan av mina favoritbloggar, Niotillfem

Take care <3

What's cookin'?

Baconkyckling



Börja med att skära fyra kycklingfiléer i halvor och marinera dem i lite rapsolja med vitlök, oregano, salt och peppar.




Linda in filéerna i bacon (1 pkt behövs)




Stek på hög värme några minuter på varje sida så att de får fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och laga dem i mitten av ugnen, 200 grader, ca 20 min




Färdigt!




Servera med sallad och en god sås. Om du är en av dem som tycker att GI är helt förkastligt går det givetvis att göra potatis/ris/pasta till =)


Ha det!

Snart helg!

Inte långt kvar av veckan nu! Ska inte jobba på lördag för ovanlighetens skull =). Ska dock ägna mig åt annat sorts arbete i stället, nämligen att hjälpa min syster att flytta. Hon ska flytta till Skåne och gå en musikalutbildning. Kul för henne, surt för mig =(. I morgon kväll blir det grillning hemma hos mor på landet. Härligt! På lördag kväll ska vi fira Tor natten lång. Om jag inte somnar... :-D




Hur ser jag ut i glasögon? Snygg? Mupp? Tycker själv att jag ser ganska business-aktig ut...




Stekte hamburgare med cheddarost till middag. Skippade brödet. Duktig flicka!


Nu ska jag fixa matlåda till morgondagen. Sedan sova =)

Om väder och vind.

Vädret speglade mitt humör idag...:






På jobbet.






Efter jobbet


Skumt. Men bra. Hade varit ledsamt om det hade varit tvärt om =)

Ofrivillig sovmorgon.

Tanken var egentligen att jag skulle ha jobbat extra från klockan åtta idag. Mycket jobb och lite sömn har dock tagit ut sin rätt, och jag lyckades försova mig, vilket annars händer väldigt sällan. Resultatet blev att morgonens övertid plockades bort från schemat, eftersom det ändå inte behövdes, och att jag i stället hade tid att fixa en riktigt god frukost.




Äggröra och bacon, riktig hotellfrukost :-D

Nu måste jag springa iväg till jobbet!

Why?

Ok, headern tillbaka. Nu har dock besöksräknaren försvunnit i stället, och jag vet så klart inte vad jag har gjort i vanlig ordning =(. Jag har i alla fall hellre headern på plats så länge =). I morgon kväll kanske jag hinner fixa lite mer.

I dag har det varit jobb och jobb och jobb och jobb. Och liten fika med en gammal klasskompis. Det är så kul när gamla kompisar som bor långt bort kommer hem över sommaren! Jag är tyvärr själv jättedålig på att höra av mig =(

Nu måste jag sova. Börjar bli ledsamt att vara så fruktansvärt trött varje dag. Godnatt!

Hmm...



Katter är knepiga djur..




Min har nog blivit vegetarian tror jag!

Min header är borta!

Jag satt och försökte redigera lite i kodmallen. Det gick åt helvete! Så nu är min header borta. Jag måste sluta sitta och pilla i koderna när jag inte vet vad jag gör. Shame! Headern dyker förhoppningsvis upp så fort jag har kommit fram till vad jag gjorde för fel när den frsvann ;-P

Hann inte blogga igår kväll

I går åkte jag direkt från jobbet hem till Sofie i Huskvarna för lite mat och film med Nina och Chrille. Maten var god och filmen blev karaoke i stället. Hade en kanontrevlig kväll. Tyvärr lyckades jag glömma kameren hemma så klart så bilder har jag inga =(.

Försökte för övrigt mobilblogga i går. Det gick ju sådär (dvs inte alls..). Jag ska försöka igen idag om jag får tid.

Nu jobb.

Önskar att jag hade längre hår =)

Hittade tips på några fina frisyrer på Aftonbladets hemsida idag. Önskar verkligen att jag kunde se ut så här i håret... tyvärr är mitt hår alldeles för kort för att ha stora rufsiga knutar eller långa vackra hippieflätor. Inte växer det speciellt snabbt heller. Är det inte konstigt? När man har kort hår växer håret som ogräs, men när det är långt går man nästan och drar i det för att det ska växa snabbare... Måste klippa mig snart också. Jag väntar alltid alldeles för länge med att klippa mig eftersom jag vill ha långt hår. Resultatet blir givetvis att håret blir jätteslitet så att jag måste klippa mycket mer i stället. Att man aldrig lär sig :-P. Här kommer lite bilder på hur mitt hår sett ut genom åren, äldst först... :-D




Läskiga dreads... 05-nånting




Korthårig efter läskiga dreads. Piercingar hade jag också :-O




Rödhårig med lugg




Blondie





Lockig på nyår =)

God morgon!

I dag blir det lång dag... Har skrivit upp mig på övertid två timmar för att få lite extra cash inför det fattiga studentlivet, så idag blir det 8-19. Efter jobbet ska jag hem till Sofie och laga lite mat och kolla på film. Nice! :-D




Oj vad suddigt det blev. Borde nog skaffa en ny kamera snart...




Mumsi frukost <3

Weii!!

Nu har jag lyckats skapa min första egna header! Vad tycks? Fortfarande en hel del att göra så klart innan allt är 100 men det känns som att jag kommit en bit på vägen i alla fall. Nu börjar det bli dags att lägga sig, lång dag i morgon.

Godnatt!

Public Enemies



Här kommer ett kort litet filmtips: Johnny Depp spelar bankrånaren John Dillinger i nya filmen Public Enemies som vi var och såg i fredags. Filmen handlar om bankrånarens uppgång och fall på 30-talet. Christian Bale spelar polismannen som inte skyr några medel för att få fast Dillinger. Jag tyckte att filmen var spännande och lite annorlunda från de blockbuster-filmer vi brukar titta på. Olika historier berättas, om Dillinger, hans älskarinna, polismannen Melvin Purvis (Bale) och hur det moderna FBI växer fram i USA. Jag rekommenderar filmen till alla som vill ha både spänning och allvar. Man blir ju heller inte direkt ledsen av att titta på Johnny Depp i 2,5 timmar =). Jag ger filmen fyra V av fem möjliga.

Måndag

I dag har det varit en ganska seg dag på jobbet.. Jag blev totalt utskälld av en kund för att jag inte kunde ta hem en viss kameramodell. Kunden i fråga tyckte att jag var otrevlig och spydig. Blev nästan lite ledsen, vilket jag inte brukar bli. När jag började jobba på kundcenter tog jag ofta åt mig ganska hårt av vad kunderna sa. Det är inte klokt vilka saker folk häver ur sig när de inte behöver se den de pratar med i ögonen. Man vänjer sig dock, fast det finns ju gränser.





På vägen hem funderade jag varför cykeln gick så trögt. När jag kollade på däcket förstod jag.




Tur att det finns cykelpumpar!


Nu ska jag fortsätta exprimentera med Photoshop!

Mina första experiment



Blomman fick lite starkare färger




Vinet blev lite rödare.




Man kanske skulle bli rödhårig igen?




En bild med ett filter.


Photoshop är jätteroligt än så länge. Det finns fantastiskt mycket saker man kan göra med sina bilder. Dels kan man ju, som här, överdriva eller förändra bilderna så de blir lite udda, roliga eller skruvade. Men framför allt kan man ju fixa till bilder som inte blivit helt 100% perfekta. Jag skulle antagligen kunna sitta hur länge som helst och testa olika grejer och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer. Nu ska jag dock sova, i morgon väntar jobbet igen.

Godnatt!

Photoshoppar...

Hade ambitiöst tänk att göra en snygg header i mitt nyinskaffade Photoshop. Gick väl sådär... Jag fattade ingenting så klart =). Så nu sitter jag och lär mig grunderna till att börja med, lite mer realistiskt att börja så kanske. Jag har i alla fall hittat en kanonbra videokurs här. Rekommenderas om du är nybörjare som jag! Headern dröjer följaktligen ett tag till.

Nu ska jag springa iväg och köpa lite mat. Blir kebabtallrik idag. Onyttigt, men ack så gott!

Tänk vad man kan hitta...



Nu har jag äntligen vart ambitiös och satt upp spegeln! Kände att det var dags efter att ha bott i lägenheten ett halvår :-S




I lådan som spegeln tidigare stod på hittade jag, till min stora glädje (och Davids stora förskräckelse) en massa ljuslyktor som jag glömt att jag hade. Jag älskar att lysa upp höst- och vintermörkret med massor av ljus. Vad tycker ni? Snyggt?




Hittade även ett sött nyckelband med pärlor. Perfekt för mig som aldrig hittar nyckeln. *Blingbling*

Nu ska jag försöka mig på att göra en header i PhotoShop... Lycka till :-D

Grillkväll, mys och en död geting



Började kvällen med ett glas vin i det härliga vädret =). Vädergudarna var snälla mot mig och bytte regnet mot sol lagom tills vi kom fram.




Fick sällskap av katten.




Sedan var det dags att tända grillen.




Grillade fläskfilé- och grönsaksgrillspett tillsammans med majskolvar, klyftpotatis och tzatsiki.




Inomhus höll jag på att trampa på en död jättegeting =(




Idag var jag ute och förmiddagsfotade lite.




Kommer inte ihåg vad dessa blommor heter, men vackra är de.

Hemma nu. Det regnar och blixtrar så picnic i Stadsparken får nog skjutas upp till en annan dag. Jag känner att jag skulle behöva städa lägenheten egentligen men känner mig inte helt  motiverad...

Tystnad

Jag hade glömt hur tyst det är ute på landet. Jag är ändå född och uppväxt här, har bott 20 år på landet och 5 i staden. Tänk så snabbt man glömmer. Jag fick nästan panik, ville höra ljud. Så klart är det tyst och skönt, men samtidigt så ensligt, så ensamt. Kanske kommer man uppskatta tystnaden mer när man blir äldre. När man är trött på ljud.

Mysig grillkväll ikväll. Bilder kommer i morgon. Minneskortläsaren på min mammas gamla dator är inte tiptop. Nu blir det film och mys. Godnatt!


Ut till landet



Strax åker vi iväg till min mammas hus på landet för att ha en mysig grillkväll. Just nu regnar det men man får ju hoppas att det klarnar =)




Kanske träffar vi en moo-moo =)

Bilder

Okej, nu testar jag bildstorleken med lite gamla bilder =)



Förra veckan var jag på picnic med min mor, ett par mostrar och en kusin med man och barn




Såhär såg jag ut igår. Göra rent spegeln? Svar ja!




Min misse säger hej

Hade tur.

Lugnt på jobbet idag. Fick gå hem en timme tidigare. Sitter nu och tittar på en dokumentär om att människan aldrig landade på månen samtidigt som jag grejar med bloggen. Ska nu försöka komma på hur jag ska få mina bilder att bli lite större =)

Godnatt.

I morgon blir det inte så mycket pyssel med bloggen. Jag och David ska först jobba och sedan ut till min mammas hus på landet och grilla och ha det mysigt. Har inte skaffat någon datorväska än så datorn får nog stanna hemma =)

Myspysfredag






















Köpte körsbär på ICA. Mumsmums <3




Lila pizzasallad... hihi =)




Köpte pizza från Casa Grande för första gången. Jättegod och jättebillig.. rekommenderas! Ligger i gamla Lilla P:s (saknat av få) lokaler på Öster.




I kväll blir det bio

Välkommen till min nya blogg!





Blogg listad på Bloggtoppen.se
Vardagsbetraktelser bloggar
bloggstarts Topplista
Startblogg.se

RSS 2.0