Morgoninlägg

Jag ska strax gå till skolan. Var riktigt duktig idag och gick upp redan klockan åtta och powerwalkade en sväng före frukost. Jag har börjat sova hemskt dåligt så därför tänkte jag att jag skulle försöka röra på mig lite mer och gå upp lite tidigare på morgnara. Nu måste jag sticka så jag inte kommer för sent.

Hoppas ni får en fin dag!

Halloween

Vad ska man klä ut sig till på Halloween?


Hippie?                                                       Charleston?

Vampyr?                                                          Häxa?

En snygg kille?

Eftersom jag surfar runt en del på trafik-sajter kommer jag ibland i kontakt med bloggar där den här killen verkar vara en rätt stor del av ägarens liv.


Jag är ledsen, men jag förstår inte grejen. Jag tyckte Twiligt var en helt ok film, och tycker att det ska bli roligt att se den nya, New Moon som väl är på G tror jag. Jag har även läst alla böckerna och kan verkligen rekommendera dem. Men jag fattar inte vad som gör att tjejer är så galna i den här killen? Är det för att han är snygg? Eller är det egentligen så att tjejerna är förälskade i hans Twiligt-karaktär? Jag menar, jag har sett flera bloggar där tjejerna till och med har med honom i sin header :-O.

Om du som läser detta är en av de (relativt mångtaliga) tjejerna som verkligen tycker att Robert Pattison är en riktig drömkille så ta inte illa upp. Jag dömer ingen, jag är bara fascinerad. Jag funderar om det är för att jag börjar bli gammal :-S

 

Nu ska jag kolla på House =)=)


En kort liten paus

Tar en liten paus från pluggandet för att skriva i bloggen. Har nu läst igenom alla mina föreläsningsanteckningari Linjär Algebra fram till den 16:e september. Bara två veckors anteckningar kvar... Sedan gäller det ju också att förstå vad de handlar om. Vår lärare skriver så snabbt under föreläsningarna att man bara hinner med att anteckna. Absolut inte att stanna upp och försöka förstå vad det man just antecknade faktiskt handlade om...



Oduschad, osminkad, ofixad...

Höst

Nu börjar verkligen hösten visa sitt rätta ansikte. Det var riktigt kallt om tårna när jag gick ut barfota på balkongen, och vädret visar endast bli 10 grader idag. Jag är helt fascinerad av hur snabbt dagarna går, på torsdag är det redan första oktober. Innan man vet ordet av är det jul. Men innan dess ska jag njuta av de vackraste höstdagarna med frisk luft och vackra färger. Vad tycker ni om hösten?



Bild från Google

God morgon

Jag är uppe ovanligt tidigt idag för att vara "ledig" (egentligen har jag matteövning klockan tio men jag känner att jag kommer att få mer gjort om jag pluggar hemma). Så fort jag ätit frukost ska jag åka hem till min pappa och tvätta eftersom man inte kan få tvättid i det här huset, grr... I eftermiddag blir det jobb.

Här komemr ett par bilder som jag tog igår i Jönköping.





Hoppas ni får en härlig tisdag!

Tröttare än vanligt till och med

I går sov vi länge. Vi gick nog inte upp förrän vid elvatiden. Följden blev så klart att jag, som vanligt inte var trött på kvällen, utan gick och lade mig alldeles för sent. Skillnaden, som gör att jag nu knappt kan hålla ögonen öppna, är att jag ca 0430 vaknade av att jag hade fruktansvärt ont i magen. Jag låg väl en halvtimme eller något och väntade på att det skulle gå över, och när det väl hade lagt sig så trodde jag ju att jag skule få sova en stund till. Vad tror ni hände? Jo, då började kattmonstret mjaoa högt, gällt och oavbrutet. Så höll det på. Tills det var dags att gå upp.




Det är nog dags för mig att gå och lägga mig nu =)
Puss och godnatt!

Plugging

Det blir mycket plugg nu. Skulle egentligen varit i skolan och pluggat men jag åkte hem i stället för att få lite lugn och ro. Om en timme måste jag sticka till jobbet, men först blir det Byggprocess för hela slanten.

Bloggar mer i kväll =)

Sleepy

I morgon blir en riktigt lång dag. På morgonen kl åtta har vi extraföreläsning i Samhällsplanering, och direkt efter det har vi ju måndagens ordinarie föreläsning i samhällsplanering... Sedan fortsätter det med skola ända tills jag måste sticka till jobbet vid fyra, och sedan blir det jobb till sju. Och så plugg på kvällen. Jag kan ju inte påstå att mitt liv är långtråkigt i alla fall =)

Godnatt!

TV-tittande

Sitter och slötittar på TV4:s senaste "inköp" i kategorin söndagsdeckare, filmatiseringen av Mari Ljungstedts böcker om Kommissarien och Havet. Själva berättelsen verkar ju ganska spännande i och för sig, men hela projektet förstörs ju så klart av att det egentligen är en tysk produktion med blandade svenska och tyska skådespelare där man dubbat de som talar tyska. I Tyskland dubbar man ju allt, så där är det ju inget konstigt att blanda olika språk i produktionen, men för oss svenskar som är vana vid att allt är på originalspråk och endast textat på svenska, ser det väldigt osynkat och konstigt ut. Det blir ju inte direkt bättre av att de som dubbar verkligen är kassa. Ingen inlevelse  här inte. Det är tur att det finns en massa spännande bloggar som man kan roa sig med på söndagkvällarna =)



Tyskar?

Pluggkväll

Jag känner att jag har försummat studierna lite på sista tiden så i kväll tänkte jag ha en pluggkväll, vilket nog kan behövas. Jag tänkte börja med samhällsplanering och sedan lite byggprocess. Jag ska följaktligen inte blogga mer nu utan plugga.



Take care <3

Söndag

I dag ska jag träffa släkten släkten. Min kusin gifte sig i Åre för två veckor sedan, och idag skall kalas hållas för oss släktingar som inte kunde komma/inte var bjudna. Tänker strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Sedan bär det av ut mot landet. Hoppas ni får en härlig söndag =)

Hemma

Hemma igen efter en snabb tripp till norra Skåne. Känner mig ganska seg efter att ha suttit i bilen i två timmar :-S. Nui ska jag koka ett ägg och lite te och ta en smörgås. Det blir verkligen lugna kvällar den här helgen, det behövs i bland, särskillt när man har fullt upp hela dagarna . Känns dessutom som att onsdagens fest räckte för en hel vecka.

Vi har pratat lite mer om Egyptenresan. Den 7:e januari bär det iväg till Hurghada. Det känns härligt att ha något att se fram emot nu när kylan börjar komma krypande och dagarna blir kortare.










Bilder från Ving.se

Snart på väg till Skåne

Om någon timme eller så sitter jag i bilen på väg till min kära syster <3 i Bjärnum, Skåne. Hon fyller år på måndag så detta blir ett tidigt födelsedagskalas. På måndag (eller innan så klart) kan ni gratta henne på hennes blogg, http://estervirefjall.blogspot.com . 21 år fyller hon, lilla systern har blivit stor.

Puss på er =)

Mordiska prylar

Hittade dessa roliga (?) prylar idag:



Duschdraperi med blodiga handavtryck



Badrumsmatta



Slaktarförkläde


"Yxmördarkudde"


Kul? Bissart? Vad tycker ni?
Produkterna finns på Coolstuff.se


Inglorius Basterds







Bra. Se.

Trött i kväll

Dagen har varit lång. Går inte så bra för mig på jobbet nu heller, så det har känts extra segt =(. Nu bär det (förhoppningsvis) av in mot stan för fika och bio med älsklingen. Ska bli skönt att koppla bort all skol- och jobbrelaterad stress för en kväll. Får se när jag kommer hem om jag orkar skriva i bloggen. Antagligen blir det sängen direkt.

Take care <3

Fredag i morgon

Ännu en vecka ska snart bli helg =). Nu väntar jag bara på att älsklingen ska komma ut från duschen så att vi kan lägga oss. I morgon blir en lång dag med skola från 8 till 15 och jobb från 16 till 19. Sedan ska vi (förhoppningsvis) gå på bio.

Sov gott =)

Hårdrock <3






















Om jag var med i Idol...

Skulle jag sjunga

Wish You Were Here


So, so you think you can tell
Heaven from Hell,
Blue skys from pain.
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

And did they get you to trade
Your heros for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange
A walk on part in the war
For a lead role in a cage?

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls
Swimming in a fish bowl,
Year after year,
Running over the same old ground.
What have we found?
The same old fears.
Wish you were here.

Hemmamys



Sambon är på hockey med jobbet, så jag passar på att ha en liten hemmamyskväll med mig själv. Då blir det  chiabatta med grekiskinspirerad fyllning (tomat/rödlök/feta/soltorkat tomat/tapenade).

Hoppas ni har det bra =)

"Mordiska" prylar











Kul? Bissart? Vad tycker ni?

Prylarna finns på Coolstuff.se


Hej bloggen!

Ledsen för taskig uppdatering på sista tiden... Mycket att göra i vanlig ordning och bloggen glöms bort ibland. Jag försöker skriva ett inlägg om dagen åtminstone.

Hårdrocksittningen igår var helt ok. Jag hade dock skyhöga förväntningar som inte riktigt infriades tyvärr, men roligt hade vi i alla fall. Bilder kommer senare idag förhoppningsvis. Känner mig lite småtrött idag av förklarliga skäl.

Ska snart sticka iväg till jobbet. Har inte jobbat sedan i fredags vilket har vart ganska skönt. Nu jobbar jag dock varje dag (förrutom söndag då vi har stängt) fram till månadsskiftet.

Bloggar mer senare =)
C ya!

Kaffe <3





Muggen har jag fått från älsklingen, för övrigt =)

Sov-morgon

I dag börjar jag inte förrän 13:00. Heja högskolan :-D. Det var perfekt att få lite extra sovmorgon idag också för kvällen kan nog bli sen =). Sambon har åkt iväg på kick-off med jobbet och kommer inte hem förrän i morgon kväll =(, men man behöver inte ha dåligt samvete för att man är borta hela eftermiddagen/kvällen i alla fall =).




Nu frukost =)

Hårdrock?





Plus tuperat hår, fejktattoos, lite mer nitar och mycket kajal :-D, vad tror ni?

CSN is mine :-D

Fick en utbetalning från CSN idag änligen. EN månad för sent ungefär, men det är faktiskt mitt eget fel. Tyvärr så kan tydligen inte CSN betala ut pengar direkt till ens konto om man har någon annan bank än Swedbank (trots att jag faktiskt har haft CSN förut) så nu har jag fått en utbetalningsavi som jag måste gå och lösa ut på Swedbank. Som tur är kan man samtidigt registrera at man vill att pengarna ska betalas ut till annan bank. Så förhoppningsvis har jag pengar redan i morgon. Weii!!


Godnatt!

Ska upp tidigt i morgon. Börjar åtta, och innan dess blir det en snabbis till biblioteket för att kopiera veckans rituppgift som jag ska lämna in. Smart som man är har man ju inte gjort det innan givetvis. Sedan blir det skola fram till 12 och sedan ska jag och Molle ut på stan och skaffa rockiga kläder (ja! jag kunde byta bort mitt arbetspass på onsdag, tack Christian!). Nu blir det sängen.

Puss och godnatt!

Troligtvis mitt enda blogginlägg idag.

Hade tänkt ha en plugg- och sambokväll. Det vill säga inget bloggande :-(. Känner att jag börjar komma efter i skolan och att jag och sambon inte har haft nån qualitytime heller på sista tiden.Det skulle ju eventuellt kunna bli något mer inlägg lite senare kanske men vi får se... Nu hör jag att kattmonstrena har något fuffens för sig, ska gå och se vad de pysslar med.

Ha d!

Ajajaj

Kollade på veckans arbetsschema nu. Hade ju verkligen sett fram emot sittningen på onsdag. Problem: sittningen börjar 18:30, jag jobbar till 19:15. What to do?? Det finns två personer jag kan byta med, så jag hoppas verkligen att någon av dem  kan :-O. Annars blir det ingen sittning för mig. *Snyft*

Nej, inte tycka synd om sig själv. Det kunde vart värre. Båda de andra 25:orna är i alla fall lediga på onsdag så möjligheten att någon av dem kan jobba finns ju faktiskt. Och om det skulle bli så illa att jag missar sittningen så kan jag ju gå till Kåren senare på kvällen och träffa allt folk. Då sparar jag ju lite pengar också.

Vad är väl en bal på slottet? Eller något...

Nu blir det sova.
Godnatt!

Min mysiga plugghörna



Här sitter jag numera och studerar flitigt i lugn och ro. Eller ska börja, i alla fall =). Förhoppningsvis kommer det inom en snar framtid även dyka upp ett skrivbord (till vänster om fåtöljen) så att jag kan rita och skriva ordentligt. Helnöjd!

Taskig uppdatering idag, sorry =(

Lite för seg och trött idag. Eller schleeten, som man säger här i Jönköping :-D. Bilderna från igår vart inge bra, får se om jag ska lägga upp dem eller inte. Hmm.. funderar, funderar... Nu ska jag plugga linjär algebra en liten stund och sen tända lite ljus och krypa upp i soffan med en kopp te <3.

En tidig höstpromenad


















Solen hade gått och gömt sig tyvärr när jag äntligen släpade mig upp ur soffan för att gå ut och gå. Det var dock ganska trevligt ändå. Jag gillar hösten lite grann, i alla fall nu i början =)

Seg idag :-S

Har legat i soffan större delen av dagen. Rätt vanlig söndagssysselsättning för mig :-D. Tänkte eventuellt ta en liten promenad sen, är dock inte helt säker på om jag orkar. Något jsom jag dock verkligen måste göra är att plugga lite. Jag känner att det börjar bli dags att ta tag i skolan på allvar då första tentaveckan närmar sig med stormsteg...

Kräftskivan igår var superrolig. Har inte kollat igenom bilderna än, men om det blev någe bra kommer det upp på bloggen under kvällen förhoppningsvis =)

Ego









Dags att sticka så fort håret har torkat och sambon duschat klart. Hoppas ni får en kanonkväll!

I kväll

I kväll är det dags för kräftskiva igen. Blir förhoppningsvis hur kul som helst!





C ya!

Äntligen!

Nästan fyra timmar och mycket svett, lite blod men turligt nog inga tårar senare.





Nu blir det att duscha och göra sig i ordning inför kvällen =)

Städtajm

Efter att ha bott i lägenheten sedan februari är det nu äntligen dags...







Before...

Sleepy

Ledig i morgon. Första lördagen på flera veckor. Ska försöka ta tag i projektet att röja i vårt 3:e rum. Före- och efterbilder kommer i så fall. Nu är jag trött efter en lång dag.

Natti <3

Dirty Dancing








Mysfredag

I kväll blir det myskväll med älsklingen <3. Känns skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, kolla på en bra film och dricka ett glas vin. I morgon flir det fest med folk och kräftor.

Härlig dag

En riktigt härlig höstdag är det ute idag med strålande sol och klarblå himmel. Om jag får tid sen (jobbar tyvärr mellan 16 och 19 och innan det måste jag städa i lägenheten inför helgen) ska jag gå en liten promenad.




Mina klasskompisar tyckte jag såg lite emo ut idag




Jag har numera inlett ett kärleksförhållande med stora tröjor ovanpå leggings och långa tighta linnen. Snyggt? Emo?


Nu blir det städ-tajm

Få fler besökare till din blogg

Här kommer några tips på sidor som jag testat:


Mer-Trafik - Den sida jag använt mig av längst av. För var 3:e sida du besöker via deras surfverktyg får du två besökare till din egen sida. Du måste surfa aktivt, vilket innebär att du, samtidigt som du får besökare till din egen blogg, även kommer i kontakt med andra bloggare. Kommentera och få inspiration så får du ännu fler besökare!

Bloggtrafik - Samma princip som Mer-Trafik, också med 3:2 ratio. Du får dessutom 300 gratis besök när du anmäler dig!

Bloggplus - Också samma princip. Tyvärr sämre ratio, endast 5:2. Dock får du 5000 (!) fria besök när du registrerar dig, så det kan ju vara värt besväret även om man inte orkar surfa och samla besökare via deras verktyg. Du får även 2000 bannervisningar och 2000 visningar av textannons.

Viraltrafik - Lite annorlunda system som går ut på att värva så många som möjligt. När du blir medlem får du kolla på 7 olika sajter under 60 sek vardera. En av dem är en sponsorsajt och en är den som värvat dig. När du i din tur värvar någon får de titta på din sajt plus den som värvat dig osv. om du värvar många och de i sin tur värvar många osv kan du teoretiskt sett få upp till en miljon besökare.

För att få nytta av dessa sidor bör du dessutom (förrutom att skriva bra så klart :-D) registrera dig på olika blogglistor exempelvis Bloggportalen, Bloggtoppen, Topblogarea osv. Ju fler besökare du får, desto högre hamnar du på listorna, och då får du ännu fler besökare så klart!

Lycka till.

Arg, irriterad, ledsen och lite orolig

Var inne och kikade på Tradera för en stund sedan. Tänkte kolla efter något kul och billigt till sittningen nästa vecka och hittade ett billigt nitskärp som jag bestämde mig för att buda på. Men vad hände när jag skulle logga in? Jo, jag fick ett litet meddelande om att mitt konto är spärrat på grund av en obetald faktura. Sedan i vintras! Jag medger absolut att det var fruktansvärt dumt av mig att missa fakturan när jag först fick den. Men efter att det förföll har jag inte fått en enda påminnelse. Jag har fått en påminnelseavgift, men ingen påminnelse, varken via mail eller via snigelpost. Inget inkassokrav heller för övrigt, så vad har hänt? Jag har betalat nu, men är livrädd att de på något sätt ska kunna kräva ut en massa avgifter och räntor i efterhand. Kan de göra det? Och hur ska jag kunna bevisa att jag inte hört ett pip från dem sedan de skickade ut den ursprungliga fakturan (den har jag faktiskt hittat i min inkorg)? Känner mig jätteorolig just nu =(. Och arg för att mitt konto är spärrat, kanske för ett bra tag framåt, vem vet? Lär nog tyvärr inte bli något billigt nitskärp för mig. Skit!!!

Fullt upp idag som vanligt...

Efter skolan träffade jag mamma och tog en fika på Johans. Hur mysigt som helst. Sedan hjälpte min snälla mamma mig att åka till Myrorna och lämna av en massa kartoner med grejer som inte får plats i förrådet (vi måste rensa ut i vårt 3:e rum, just nu skräprum, och de sakerna behöver få plats i förrådet i stället). Passade på att köpa en accesoar till hårdrocksittningen också.



Nej, jag ska inte ha en svart nitväska på sittningen. Tänkte faktiskt vara lite pysslig :-D

Ännu en dag är till ända

Tiden går så fort
Varje år som går
Känns kortare än året innan
Varje dag som går
Försvinner in i det
Som kallas ens liv
Tänk så länge man har levt
Så länge man har kvar

Se till att göra det bästa
Av varje dag
Så att du inte ser tillbaka
På alla år du bara satt
Och väntade
På att något skulle hända
Det händer här och nu
Och i morgon

Godnatt

Ledsen för dålig uppdatering

Mycket i dag...



Var i skolan som vanligt så klart =)




Jobbade några timmar. Bilden är gammal.




Gjorde ett fint häfte av mina linjär algebra-anteckningar med svart paketsnöre.




Lyckades med brödet.


Nu ska jag äta lite och kolla på det sista avsnittet av True Blood.
Hoppas alla får en fin kväll!

Veckorevyn Blog Awards 2009




Har ni röstat, eller ska ni rösta? Hur hett är ett bloggpris egentligen? En kul grej eller bara onödigt? Själv tycker jag att det är ganska kul faktiskt. Jag är ju dock ganska ny i bloggvärlden så förra året visste jag inte ens att det fanns ett pris...

Här kan ni se vilka som är nominerade och rösta.

Natti

I morgon blir det nya tag. Skolan som vanligt. Sedan jobbet. Sedan ett nytt försök med brödet... Kanske... :-D


Hur du misslyckas med att baka bröd

1: Börja sent med att baka så att du blir lite stressad (eftersom du snart måste gå och lägga dig och det tar en himla massa tid att baka bröd.

2: Börja baka brödet 5 minuter innan du ska äta eller liknande så att du måste ta en paus i bakandet (och tappar fokus)

3: Håll på med något annat (tex skriv ett blogginlägg) medan du värmer degspadet så att det blir alldeles för varmt.

4: Vänta för allt i världen inte med att blanda degspadet med jästen tills det svalnat.

5: Chansa på hur mycket mjöl du ska ha i degen i stället för att kolla i receptet.

Behöver jag nämna att mitt tidigare nämnda brödbak gick åt skogen?




I wish...

Brödbak

Håller på att baka bröd (ambitiöst va?). Lite senare än planerat dock. Hade räknat med att komma ifrån skolan vid 15-16 tiden, inte 1915 som det blev :-S. Nu är jag dock helt klar med rituppgiften vilket känns fantastiskt skönt :-D. I morgon jobbar jag igen så då blir det inte någon tid för varken pluggande eller bakande...

Tisdag

I dag blir det föreläsning och sedan ska vi sitta i skolan och jobba med vår uppgift i samhällsplanering. I eftermiddag tänkte jag baka bröd. Ambitiöst, eller hur?



Hoppas ni får en bra dag!

Dags att sova nu

Har varit lite dåligt med uppdateringen idag vilket jag givetvis ber om ursäkt för. Jag har verkligen haft fullt upp. Först skola, sedan direkt till jobbet, sedan hem och fixa matlådor och sedan skriva rent veckans uppgift i Linjär Algebra. Jaja, jag kommer väl sova gott i natt i alla fall!

Godnatt mina vänner!

Successfull multitasking

Det där med simultankapacitet är inte alls min grej. Trots att jag är kvinna och vi ska vara duktiga på att göra flera saker samtidigt. Är därför mycket stolt över mig själv att jag lyckades med utmaningen att laga köttfärssås och köttbullar samtidigt!




Det är både enkelt och gott att göra sina egna köttbullar. Slår Mamma Scans med hästlängder! Plus att det är billigare och du behöver inte fundera på vad det är i dem. I dag köpte jag 800 gram blandfärs och gjorde köttbullar av hälften. Det räcker till ungefär 4-6 personer. Det går även jättebra att frysa in och ta fram när det behövs. Blanda köttfärsen (detta är alltså beräknat på 400 gram) med ett ägg, en finkackad gul lök samt ca 3 msk ströbröd som fått svälla i 1 dl mjölk. Salta och peppra (om du inte gillar att smaka på rå färs kan man steka en liten bit och smaka för att se att man har kryddat bra). För att det ska bli enkelt att rulla blöter du händerna med vatten innan. Sedan är det bara att steka! Servera med nykokt pasta, potatismos, potatis och lingon, eller vad man nu gillar. Lycka till!

Hårdrockssittningen



It's mine... MINE! Mwahahahahahaha

Woohoo!! Katshing :-D

Jaha, då får man förhoppningsvis lite (350:-) mer cash i plånboken från och med årsskiftet. Visste ni att en student får mindre pengar i månaden än en person som lever på socialbidrag? Vad som också är bra är att man tänker höja inkomsttaket. I dagsläget är det ganska lätt att komma över gränsen om man både jobbar på sommaren och deltid under studierna som jag.




Cash is king :-D
http://aftonbladet.se/nyheter/article5786667.ab

Dags att gå och lägga sig nu tror jag.

Känner mig något bättre nu, min morgonrocksdag verkar ha gjort susen. Tror dock att jag behöver åtminstone en ordentlig nattsömn till. Funderar på att gå upp lite tidigare och jobba med algebran (mitt huvud har varit lite för tungt för det nu under helgen).

I morgon släppt biljetterna till hårdrocksittningen. Blir att köa med andra ord, skulle vara jättetrist att inte få biljetter.

Godnatt och sov gott!

Dagens I-landsproblem?

Skrev jag något i mitt förra inlägg om addiction? Det visade sig att det sista avsnittet av True Blood inte har sänts än. Det sänds just nu i USA. Blir galen! Kunde de inte ha sänt sista avsnittet igår i stället? Känns ju sådär kul att kolla på nästan en hel säsong av en beroendeframkallande serie under en eftermiddag och så fattas sista avsnittet.Why???


True Blood



Addictive. Om ni inte redan kollar på serien kan jag verkligen rekommendera den. Första säsongen går just nu på SVT. Tror de är på avsnitt tre eller så. De första avsnitten kan ni se på SVT Play
.

C ya!

Enkel äppelpaj

Här kommer recept på den superenkla äppelpajen som jag gjorde igår:

Du behöver:

ca 8 äpplen, syrliga (gärna svenska)

1 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 dl ströbröd

smör eller margarin


Börja med att skala och skiva äpplena och lägg i en smord, ugnsfast form. Blanda vetemjöl, strösocker och ströbröd och strö blandningen över äpplena. Avsluta med att hyvla över smör eller margarin med en osthyvel. Det ska täcka äpplena och mjölblandningen. Grädda i ugnen ca 200° i 25-30 min (äpplena ska vara mjuka och täcket ska vara gyllenbrunt och knaprigt). Servera med glass eller vaniljsås.





Lycka till!

Söndagmorgon.

Förkylningen har inte släppt sitt grepp än. Känner mig dock något bättre idag (peppar, peppar...) så jag tänker ta det superlugnt idag så att jag förhoppningsvis blir någorlunda frisk tills i morgon =)

Just nu sitter (läs: ligger i soffan..) jag och tittar på nyhetsmorgon och väntar på att sambon så att vi kan äta frukost.

Godnatt

Ska bli skönt att gå och lägga sig nu. Och att få sova ut i morgon. Är väldigt tung i huvudet just nu.

Vik hädan onda förkylning!

Godnatt med er! Syns i morgon.


Ny design!

Designen kommer från Malin Calmebring, en jätteduktig tjej med massa bra bloggtips på sin sida. Jag tycker absolut att ni ska kika in hos henne. Ni ser säkert att min header har försvunnit. Den är lite för stor för den här designen så jag tänkte försöka fixa det på något sätt..

Ha en trewlig kväll allihopa!

Dramatic






Visst är det härligt när solnedgången skapar dramatiska effekter på himlen. Önskar bara att jag hade en
bättre kamera att fånga det med...

Sovit.

Har precis vaknat efter ett par timmars sömn. Känner mig fortfarande hur seg som helst... Behöver nog sova en rikigt lång natt för att återhämta mig ordentligt. Hade egentligen tänkt att gå ut och gå också men inte ens det orkar man =(

I kväll blir det hemmamys. Tänkte baka en liten äppelpaj sen <3





Bilden kommer från Wikimedia Commons.

Glögg!

Fick tips via det här inlägget att man för första året kan förhandsboka Blossas Årgångsglögg. Nice! Har alltid vart nyfiken men aldrig lyckats få tag på den här omtalade glöggen. Vill du själv göra en beställning kan du göra det här.



Jag bokade en av varje. Me like glögg <3

Fredagsmys



Vi åt hamburgare med Frisco-bröd. Mumsi <3





Sedan kollade vi på Watchmen. En annorlunda superhjältefilm.




David åt popcorn. Jag år oliver och nötter =)

Har hittat min webcam








Jag visste ju att datorn hade en, bara inte riktigt hur jag skulle hitta den :-D

Härligt med helg!

Efter en lång skoldag (Byggprocess/Linjär Algebra/Samhällsplanering/Ritteknik, 08:00-16:45) är man äntligen hemma. Tanken var egentligen att vi skulle gått på bio i kväll, men eftersom halsen har blivit ännu värre så blir det hemmakväll i stället. Känns lite halvsurt att sitta i en biosalong i tre timmar när man måste gå ut stup i kvarten för att hosta upp lungorna (nästan)....

Sitter och kollar på Scrubs. Ska snart städa lite i lägenheten, David ska laga mat. Jag har blivit bannlyst från köket på grund av förkylningen.

C ya!

Kämpar på...

Sliter frenetiskt med renskrivningen. Halsen känns som sandpapper och jag vill helst bara gå och lägga mig och sova några dagar. Som tur är har min snälla älskling gjort te till mig =)



Sötast <3

Suck!

Måste börja skriva rent vår veckouppgift i samhällsplanering nu... den ska vara inlämnad i morgon och jag har inte ens börjat än. Blä!!  Ont i halsen har jag också...

Sådär ja! Det var skönt att gnälla lite. Nu ska jag skriva, sen blir det nog att lägga sig. Lång dag i morgon, 8:00-16:45 :-S

Take care!

Kliar lite i huvudet

Sitter med färgkladdet i håret. Börjar klia ganska mycket.. två hårtoningar på tre dagar kanske inte är så bra för min hårbotten... :-S



Shoppat lite =)



Bra baslinnen från Gina Tricot.




Tröja Gina Tricot




Huden blir glad av en liten ansiktsmask då och då.




Doves Hair Minimising Deo. Någon som har testat? Funkar det?




Köpte lite hårprodukter. Upptäckte i efterhand att alla heter något med "gloss". Tror att mitt undermedvetna tycker att håret är matt och tråkigt...


Nu ska jag färga håret igen. Hoppas att nyansen ska bli lite mer rödbrun denna gång i stället för gråbrun :-S. Sedan blir det att skriva rent veckans uppgift i Samhällsplanering som ska lämnas in i morgon.

Busy day

I dag har jag verkligen fullt upp. Efter skolan var jag hemma och snabbstädade eftersom jag eventuellt ska ha förfest i kväll (blir ju kåren som vanligt på onsdagar numera..). Sedan direkt till jobbet och när jag har slutat blir det att stressa hem till förfesten. Lite stressigt, men kul att ha något att göra hela tiden :-D

Min nya look



Helt ostajlat nu dock. Vad tycks?

Mörkhårig :-S

Mitt frisyrprojekt blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Är numera ganska kort- och mörkhårig, vilket kanske inte riktigt var planen, men jaja, vad gör man? Bild kommer...

Kämpar med linjära algebran

Känner mig inte som ett mattegeni just nu direkt. Har fastnat och kommer inte vidare. Hoppas komma ur hjärnsläppet genom att ta en paus, men frågan är om det är en bra idé...

Dags för ny frisyr tror jag...



Jag hittade tyvärr ingen bild på exakt hur jag vill se ut, men jag har en bild i huvudet. Okej, tänk er frisyren på bild 1, fast lite längre. Jag vill försöka ha kvar så mycket längd som möjligt på håret och i stället klippa upp det ganska mycket. Kanske lite kortare lugg också, kan ju vara kul att se något också :-D. Sen tänkte jag mig hårfärgen i bild 2. Den ligger ganska nära min naturliga så ser det inte så konstigt ut med utväxten.

Vad tror ni? Kan det bli succé?

Trött...

Blev rätt sent igår trots att jag tänkte lägga mig tidigt. Som vanligt. Men i kväll ska jag verkligen lägga mig tidigt. På riktigt. Jag lovar... Börjar förvisso inte förrän 10 i morgon men vi ska träffas tidigare och jobba med vår veckouppgift i Byggprocessen (eller eventuellt Linjär Algebra, forskar i det just nu...)

En strandpromenad

Sommaren lider mot sitt slut och hösten känns mer i luften för varje dag som går. I dag har varit än härligt solig dag med höst i luften. Jag passade på att ta lite bilder medan jag gick hem på strandpromenaden.
























Hundvakt

I kväll är vi hundvakt åt min brors hundvalp Milla.







Sötast.




Ganska vaksam kisse =)

Sär skrivning

Såg att jag hade skrivit "Fredag kvällen" som rubrik på gårdagens sista inlägg i stället för fredagkvällen... Klantigt eftersom jag alltid brukar kommentera när andra gör såna fel... :-D

God morgon för övrigt =)


Fredag kvällen.

Det börjar bli dags att lägga sig. Fredagkvällen har varit lugn med hemmagjord pizza, ostbågar och filmmys. Har upptäck att man kan streama film från datorn till PS3:an via det trådlösa nätverket. Fantastiskt! Jag undrar bara varför ingen har sagt något...

I morgon blir det inte många lediga minuter. Först jobb, sedan ut till Ölmstad på mina små kusinbarns dop. Sedan kommer antagligen några kompisar hit. Full rulle som vanligt.

Hoppas alla har haft en härlig fredagkväll!

Grått



Hösten är här med ösande regn




Hela världen har blivit grå och kall på bara några dagar




Tur att det finns te <3

Nu har jag...

Varit och handlat, plockat ur diskmaskinen, bäddat sängen, tömt kattlådan, dammsugit, förberett tvätten, kokat te, bloggat, kollat facebook... Nu finns det inga fler ursäkter...




:-S

Välstädat

Äntligen ser lägenheten ut som jag vill. Det vill säga städad... Städning är verkligen något av det tråkigaste jag vet. Speciellt när man knappt har vart hemma på två veckor (David är, om möjligt, ännu sämre på att städa än vad jag är...). Jag tycker dock väldigt illa om att ha det stökigt och mycket bra om att ha det välstädat och fint. Hmm.. Jobbigt det där. Jag får anlita en städeska helt enkelt!!

Nu ska jag softa i soffan en stund och sen gå och lägga mig. Lång dag i morgon!

Mysiga kvällar

Hösten närmar sig med stormsteg. Man märker redan att kvällarna är mycket mörkare. Det är lätt att deppa ihop när man bara får några timmars dagsljus per dag, men försök att göra de mörka kvällarna till något mysigt så känns det mycket  lättare. Tänd en massa ljus, kura ihop dig i soffan med en kopp rykande te eller varm choklad och se en film eller serie du gillar. Laga mat tillsammans med kompisarna eller din älskling och ha mysiga middagar och härliga filmkvällar. Och innan du vet ordet av så är det vår igen...
















Take care!

Städar och fixar lite

Skulle egentligen har åkt med mamma till Adelövs marknad, men det är riktigt pissigt väder ute så vi får nog skippa det =(=(=(. Hade sett fram emot marknaden, men det är ju inget kul att gå där när regnet står som spön i backen.

Hade en jättekul kväll igår. Vi träffades en hel del från klassen plus en massa av våra faddrar och capsade först och sedan drog vi vidare till Kåren. Var dock måttligt pigg i morse... De flesta som var med igår skippade föreläsningen i Samhällsplanering helt. Jag kämpade mig dock dit för andra halvan av föreläsningen (duktig Matilda!)

Nu måste jag fortsätta städa. Trist men sant... I kväll blir det förhoppningsvis lite plugg. Har inte riktigt kommit in i studierutinen än.

C ya!

Ska sticka iväg nu...

I kväll blir det caps först och sen kåren. Hoppas alla får en kanonkväll!

Matilda lagar mat, weii!

Ost- och skinkpaj =)

Jättegod paj som går snabbt att göra och som passar lika bra till matlådan som till festen! Receptet räcker till en ganska stor paj, ca 6-8 port.




Börja med pajdegen. Blanda 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl med 125 gr smör och 3 msk kallt vatten. Blanda i en matberedare eller för hand och tryck ut i en form. Förgrädda ca 15 min i 225 grader. Förgräddar gör man för att pajdegen inte ska bli kladdig =)




Strimla en liten purjolök och en paprika och skölj väl (speciellt purjolöken för den kan vara rätt jordig).




Varva purjolök och paprika med strimlad skinka, smulad fetaost, och riven ost i pajskalet. Pajen är lika god utan skinka om man vill ha den vegetarisk.




Därefter häller man över äggstanning. Det är äggstanningen som gör att pajen får en fast konsistens. Äggstanning är enkelt att göra. Basen är ägg (så klart), ungefär 3-4 st, plus en mejeriprodukt (jag brukar blanda mjölk och creme fraiche). Ägstanningen bör ha ungefär samma konsistens som pannkakssmet eller lite tunnare (beroende på vilken mejeriprodukt man använder). Det är i äggstanningen man kryddar. jag brukar blanda olika örtkryddor (rosmarin, timjan, basilika, oregano) med salt och peppar. Tänk på att inte salta för mycket då både skinkan och osten är ganska salta. Äggstanningen ska täcka fyllningen. Om jag råkar göra för lite brukar jag bara fylla på med lite mjölk. Sedan gräddar man pajen ca 30 min i 225 grader. För att kolla om pajen är klar kan man skaka lite på formen och se om äggstanningen har stannat =)




Don´t forget the veggies!

Lycka till!

Måste sova nu...

Blev alldeles för sent som vanligt. Filmen var bra dock =)

Godnatt!



Filmdax :-D


Nooo!!

Den fruktade svininfluensan kommer närmare och närmare. Verkligt hot, eller bara media som har nyhetstorka? När man läser vissa tidningar kan man ju tro att halva befolkningen kommer att utrotas, men läser man det finstilta så verkar det mer som att svininfluensan kommer att ha ungefär samma symptom som vanlig influensa, med skillnaden att svininfluensan kommer att drabba många, många fler.. Vad tror ni? Är ni oroliga? Tänker ni vaccinera er?



Scary??


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5726495.ab


Auch!

Ska till jobbet om fem minuter men kom på att jag måste skriva en inköpslista åt David som ska handla idag (yey! jag slipper!) Stressad!!

Hemma en snabbis



Att göra färdigt ritningen gick snabbare än jag trodde det skulle göra ("bara" 2,5 timmar och inte 3,5 som jag trodde...) så nu är jag hemma en snabbis för att äta lite =). Om en stund bär det iväg för ett par timmars jobbande, och sedan blir det en lugn kväll =)

Mitt Photoshop CS4 är för övrigt borta eftersom det bara var en 30-dagars trial =(. Funderar på att skaffa Photoshop Elements. Är det bra? Någon som vet?

Fick blommor från älsklingen igår






Nu måste jag till skolan!




Blogg listad på Bloggtoppen.se
Vardagsbetraktelser bloggar
bloggstarts Topplista
Startblogg.se

RSS 2.0