Badprocessen.

Jag tycker om att bada i Vättern på sommaren. Problemet är att det ofta är isande kallt och att bada känns ungefär som att gå in i en frys. Därför måste följande steg gås igenom:
  1. Fötterna. Man går i ca en halvmeter, skriker lite för att det är så kallt, och springer upp på stranden igen
  2. Benen. Efter att ha stått på stranden en stund går man, med ett litet steg i taget, ut i vattnet tills det når knäna. Därefter måste man stå still en ganska lång stund innan det är dags för nästa steg.
  3. Låren. Som tusen nålar når vattnet allt längre upp på låren ju längre ut man går. Man skriker till när en ondskefull våg blöter ner rumpan utan att man är beredd.
  4. Armarna. Man står böjd och doppar armarna i vattnet. Noggrann med att inte blöta ner magen
  5. Magen. Den värsta delen. Man blöter ner den lite med fingrarna först och böjer sig sedan försiktigt ner i vattnet för att snabbt resa sig igen när magen blir blöt.
Då de första fem stegen har gåtts igenom (man har vanligtvis varit ca en halvtimma i vattnet då), doppar man sig blixtsnabbt. De riktigt modiga (som min syster) tar fem simtag i det kalla vattnet.  Sedan går man snabbt upp.

Eller också kan man på äkta "grabbmanér" rusa rakt ner och doppa sig med ett vrål, utan att ens känna på vattnet, och sedan rusa tillbaka upp, med ett ännu större vrål, för att det var så satans kallt.

Hur gör ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackBlogg listad på Bloggtoppen.se
Vardagsbetraktelser bloggar
bloggstarts Topplista
Startblogg.se

RSS 2.0